Translate

вівторок, 17 травня 2016 р.

Ми їдемо до Дніпропетровська

20 вересня 2014 року 26 вихованців нашого закладу в рамкахМіжгалузевої програми «Пізнай свою країну» здійснили екскурсію до м. Дніпропетровськ.
Розпочалось знайомство з обласним центром з відвідування національного історичного музею ім.. Д.І. Яворницького. Директор музею Капустіна Н.І. організувала цікаву оглядову екскурсію, з якої діти дізнались про історію виникнення та розвиток міста Дніпропетровська. Протягом всієї своєї 150-річної діяльності музей залишається єдиним у своєму роді в Дніпропетровській області центром збереження, вивчення пам’ятників національного та світового значення, центром виховання історичної свідомості та національної гідності.


В парку ім.. Я. Глоби розташована та функціонує дитяча залізниця, яку також діти відвідали із задоволенням. Працівники цієї залізниці – також діти. Зі знанням своєї справи хлопці оглядають вагони перед відправленням. Залізна дорога цікава не лише мандрівкою парком, а й налаштуванням на професійну орієнтацію та підготовку школярів по професіях залізничного транспорту.




Гордість Дніпропетровська–річка Дніпро, набережна якої найдовша у Європі.
Пішохідний міст на Монастирський острів
Пам’ятники Михайлу Ломоносову, Олександру Матросову, героям-комсомольцям, Свято-преображенський кафедральний собор.
Під час екскурсії у парку Шевченка ми відвідали Благодійний фестиваль «Жити здорово», який вперше відбувся у Дніпропетровську  з метою об’єднання людей заради допомоги дітям-сиротам та родинам переселенців.



В рамках фестивалю нам пощастило не тільки побачити багато цікавого та привабливого, а й стати учасниками майстер-класів з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва, на ярмарку переглянули багато різних робіт майстрів нашого регіону: ковалів, різблярів, гончарів, вишивальниць та ін.  









А на кінець нашої мандрівки біля центрального вокзалу Дніпропетровська ми стали учасниками всесвітньої акції з перевтілення парковок у парки, організаторами якої першими в Україні стали  активісти громадської організації «Сад поруч». Такий чарівний куточоквідразу привернув увагу наших вихованців.









Тому ми без вагань познайомилися з дівчатами, які у свою чергу запросили нас на зелений трав’яний килимок і пригостили солодощами, чаєм та разом з нами пограли у самодільний боулінг. 
У світі ця акція відбулася вже у 35 країнах, в ній взяли участь 162 міста, де активісти створили 974 парків та парковок.








Таку цікаву інформацію під час спілкування ми отримали від організаторів акції. Було б добре,  якби таку акцію пітримали усі міста , містечка, селища нашої країни, особливо тепер, коли наша країна обрала європейський шлях,  бо такі перевтілення не тільки стануть прикрасою України, але й нагадають усім мешканцям про те, що ми живемо на планеті Земля і повинні берегти, любити, і прикрашати рідну землю навіть таким незвичним засобом.

Немає коментарів:

Дописати коментар