Translate

вівторок, 17 травня 2016 р.

Мальовничі Карачуни на початку осені

Є у Кривому Розі Карачунівське водосховище, яке постачає у місто питну воду, є зоною відпочинку та називається в людях Карачуни. Слово походить з татарської : кара - чорний, чун - смерть, тобто "чорна смерть". В часи, коли навкруги було Дике поле, в цьому місці на берегах Інгульця була ще одна балка з бродом, через який проходив один з шляхів татарви на Україну за здобиччу та полоном.







 Місце це знаходилось на кордоні земель, контрольованих Запорізьким військом, тому козаки неодноразово влаштовували у балці засідки, і дуже багато татар наклало тут головою. Кажуть, що через це саме вони і дали назву місцю - "Чорна смерть" - КараЧун. Саме до цього мальовничого місця вирушили учні нашої школи минулими вихідними. Радіє око, споглядаючи водні простори, шумлять над головою тінисті дуби – гарно!








І програма в нас цікава: майстер-класи з встановлення наметів, в’язання туристичних вузлів, спортивні змагання, пляжний волейбол… Та годі. Вже наші юні кухарі кличуть на обід, приготований на вогнищі. «Такого смачного супу я ніколи не їв!», - каже Дмитрик Губков і біжить за добавкою. Тож запрошуємо і Вас наступного тижня у похід за позитивними емоціями!


Немає коментарів:

Дописати коментар