Translate

вівторок, 17 травня 2016 р.

ПОХІД ВИХІДНОГО ДНЯ.

27 вересня - Всесвітній день туризму . Це день «відкритих дверей» у світ природи, історії, культури будь-якої точки світу. Як чудово подорожувати! Важко знайти людину, яка б не любила мандрувати світом. Свято кожного, хто відчуває себе туристом, і не важливо чи це подорож  до екзотичної країни, чи до найближчого куточку природи рідного краю.
Саме за таким маршрутом і вирушили наші вихованці (1 і 3 груп) у похід вихідного дня, присвячений дню туризму,  до зеленої зони ПГЗК біля річки Інгулець.  Пізнання місцевого ландшафту зробило цей відпочинок змістовним, але головна мета - активний відпочинок.


Сприйнятливе серце дитини нічого не пропустить повз, все відобразить. І як важливо залишити в пам'яті дітей побільше гарних вражень.  Природа - це невичерпне джерело прекрасних вражень, де дитину на кожному кроці чекає щось нове, невідоме раніше, то, що навчить, виховує.
    Діти з великим задоволенням не тільки  спостерігали оточення, але й приймали активну участь у конкурсах на природі: установка наметів  на швидкість, метання каменів на дальність,  розпалювання багаття  і приготування смачної страви, де головним призом стала «безцінна» банка згущівки.
Після чудового, активного відпочинку  діти скуштували смачний обід, який їм приготували вихователі, як гостинець до свята. А вже гарячий солодкий напій цього разу вони приготували власноруч.
Можна бачити мільйони красивих місць на фото, але ніщо не може замінити тих емоцій і вражень, які зазнає турист після чергового походу. Бути туристом - модно, але найголовніше - це значить бути здоровим, активним.


  Добре, коли в похід вихідного днягрупа чи клас виходить у повному складі. У дітей з'являється можливість спілкування, пізнання, змагання, підготовки до праці. У таких походах діти будуть вчитися самообслуговування, колективізму, дисциплінованості, відповідальності. Тільки як можна менше опіки над дітьми!Вони повинні бути рівноправними членами колективу. У дітей значно розширюється можливості спілкування один з одним. А спілкування - це одна з найбільш привабливих сторін туризму.  Повірте! Спогади про такі заходи надовго залишаються у дитячій пам’яті.
Отже, збирайтеся усі разом в найближчий вихідний день на зустріч з природою.

Немає коментарів:

Дописати коментар