Translate

четвер, 19 січня 2017 р.

Шкільні канікули в подорожах Україною

 Свою подорож ми розпочали у найкращому в Україні зоопарку, так написано на вході до закладу , і ми змогли в цьому переконатися.
    Найбільше нам запам'яталася “Дідова хата” у зоопарку. Під стріхою – чиста мазанка з підведеною сажею призьбою, з просторим двором, копицею сіна, возом з конем. З – за рогу садиби вибігають кізочки, з мініатюрної кошари бекають кучеряві ягнята, попідтинню гелгочуть гуси, хазяйновито крокує півень на чолі зграйки курочок… Цих тварин можна погладити і погодувати. «Дідова хатина» стала улюбленим місцем  наших вихованців

 


 Потім ми  перемістилися в Єдиний в Україні музей суднобудування і флоту
 створений в Миколаєві у 1978 році.  Експонати перенесли нас у стародавність та часи Київської Русі, розповіли про початок судноплавства по Дніпру та Бугу, по Чорному і Середземному морях.Особливий інтерес  у дітей викликали експонати з історії флоту запорізьких козаків, їх героїчної боротьби за вихід у Чорне море і закріплення на його берегах.
Перлиною музею є діорама «Будівництво кораблів на Миколаївському адміралтействі.



 Крокуємо до Дитячогомістечка «Казка» - це унікальний об'єкт відпочинку та розваг, єдиний у своєму роді культурно-ігровий комплекс в Україні.   Кожна споруда в містечку несе в собі риси певного казкового сюжету. Унікальні архітектурні об'єкти, виконані в металі, дереві, камені,  викликали  непідробне захоплення у  учнів.





  Вечірніми вулицями , прогулялися центром міста, набережною. На набережній встановлена скульптура велетенської квітки, схожої на лотос. Від квітки вниз ведуть красиві романтичні сходи з квітками-фонариками, що світяться ввечері, а також креативними лавочками й урнами.  
      Така подорож стала дійсним святом нового знайомства з великим та захоплюючим Миколаєвом! А канікули – чудова пора у житті школярів, пройшли активно і пізнавально!

1 коментар: