Translate

четвер, 19 січня 2017 р.

Полтава відкривається красотами

В дні осінніх канікул чергова група вихованців закладу здійснила незабутню подорож до міста Полтава. Заздалегідь складений маршрут екскурсії передбачав відвідини широкого кола різноманітних історичних об’єктів, знайомство з унікальною архітектурою, подорожі до пам’яток культури та інше.
    Першим об’єктом відвідин став ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка де привітливі та щирі працівники ботанічного саду із задоволенням провели екскурсію та на добрий спомин подарували дітям паростки рідких кімнатних рослин.

 
  Другим об’єктом став музей авіації і космонавтики. Тут діти відвідали усі зали та отримали можливість переглянути ужиткові речі космонавтів, моделі космічних кораблів та їх складові дійові деталі, наочний матеріал про життя і діяльність піонерів ракетного будівництва та повітроплавання, серед яких почесне місце займає уродженець Полтави Олександр Шаргей (Юрій Кондратюк).
    Наступною у списку відвідин стала територія поля Полтавської битви події якої яскраво демонструють героїзм та волелюбність українців.

 Далі був музей-садиба І. П. Котляревського. Тут діти побачили затишний меморіальний комплекс у самому серці стародавньої Полтави, що складається з батьківської хати поета, повітки, комори та колодязя-журавля. Мали можливість роздивитися робочий кабінет письменника, вітальню, опочивальню, світлицю та кухню.
  Приємне враження справив архітектурний ансамбль Круглої площі та став напевне для дітей найпривабливішим туристсько-екскурсійним об’єктом міста

 Відвідали діти також територію Сторожової вежі та Білої Альтанки. Споруда нагадує полтавцям, що саме тут на другий день після Полтавської битви відбулась зустріч ремісників міста з царем Петром І. Невипадковою є і форма Альтанки — підковоподібна. Згідно легенди, місцевий коваль на цій площі майстерно підкував царського коня, що втратив підкову під час Полтавського бою. А також кожний вихованець сфотографувався у «Ложці з галушками» та загадали бажання в здійснення яких ми впевненні.
 Наступною стала прогулянка до Джерела Віри, Надії, Любові з якого діти  скуштували води. Поблизу бачили багато памятників, слухали цікаві історії та мали можливість загадати бажання тримаючись за хвоста скульптури Лева
 Багато приємних вражень отримали від прогулянки парком «Перемоги». Надзвичайно чуйна адміністрація якого дозволила нам безкоштовно гратися на атракціонах та запросила на «Льодову ковзанку», а по закінченню напоїли гарячим чаєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар